"Mis need ikka siin sahtlipõhjas oleks vedelenud, kuni keegi nad lihtsalt ära oleks visanud," ütles Saarte Häälele Ivo Linna, kelle arvates on muuseumis nende asjade õige paik.

Ivo Linna sõnul pärinesid kõik isale antud aumärgid küll sõja- ja okupatsiooniajast, kuid aeg oli ju selline. Eesti ajal, ei vanal ega uuel, ei antud isale poja sõnul midagi. Vaid 30-ndate aastate lõpust oli täielikult säilinud hõberist koos karbiga – sellest ajast, kui Timotheus Linna Petseris preestriks pühitseti. "Ühe raamatu, millel oli sees EAÕK Nikolai koguduse tempel, viisime isa Andreasele," sõnas Ivo Linna, lisades, et nad ei plaaninud seda medalite viimist just eilsele päevale, vaid nii lihtsalt kukkus välja.

Saaremaa muuseumi teadusdirektor Olavi Pesti ütles, et kuna 30 aastat seda muuseumi juhtinud Timotheus Linna oli Saaremaa ajaloos mitmekülgne kultuuritegelane, võetakse temale kuulunud esemed riiklikult arvele juba nende memoriaalväärtuse pärast. 

Museaalse väärtuse poolest on kõige olulisem eksponaat õigeusu kiriku preestri ametirist, mida Timotheus Linnal õnnestus säilitada läbi sõja ja okupatsiooniaastate.