"Kuna internet on omanäoline ja mõjuvõimas keskkond, siis on oluline, et ka küberkeskkonnas kehtiks sõna- ning väljendusvabadus," märkis Paet, vahendab välisministeeriumi pressitalitus.

Välisministri sõnul on maailmas mitmeid riike, kus piiratakse internetile ligipääsu. "Eesti peab oluliseks, et internet oleks vabalt kättesaadav kogu maailmas. Soovime ÜRO inimõiguste nõukogu liikmeks saades rahvusvahelisel tasandil selle küsimusega tõsiselt tegeleda," lausus ta. Välisminister lisas, et lahendused interneti kättesaadavuse suurendamiseks ei pea alati olema keerukad ja kallid. "Üks lihtne võimalus on näiteks toetada erinevatest juurepääsupiirangutest sõltumatute internetipunktide loomist," ütles ta.

Samuti märkis välisminister, et Eesti on jätkuvalt huvitatud oma info- ja kommunikatsioonitehnoloogiate kastutamise alaste kogemuste jagamisest "Eestis kasutusel olevad e-valimiste, e-tervise ja e-valitsuse lahendused on muutnud riigi juhtimise palju läbipaistvamaks ning riigi poolt pakutavad teenused kodanikele lihtsamini ligipääsetavamaks. Seetõttu soovime oma kogemusi ka teistega jagada," ütles ta.