"Kui Paide elanikul on asja päästekeskusse, politseiprefektuuri, keskkonnainspektsiooni, ringkonnaprokuratuuri, maakohtusse või maksu- ja tolliametisse, peab ta sõitma Pärnusse. Kui tal on asja sotsiaalkindlustusametisse, pensioniametisse, keskkonnaametisse või terviseametisse, on tema keskus Tallinnas. Aga maanteeameti ja kaitseväeteenistuse küsimustes on regionaalne kontor hoopis Jõhvis. "See kõik kokku on paradoks, mis osutab, kuidas iga ametkonna soov teha oma asju endale kõige ratsionaalsemalt, kaotab riigi keset riiki justkui ära. Ja Paidesse, muide, on jäänud vaid töötukassa kontor," ütles riigipea oma kõnes.

Lugejad kirjutasid Delfile, et tegelik olukord on hoopis nii:
"Lääne-Eesti Päästekeskuse Järvamaa päästeosakond Paide, Põllu 23; Lääne Prefektuuri Paide politseijaoskond, Paide, Tallinna 12; Keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo Paide, Rüütli 25; Põhja Pensioniameti Rapla büroo Paide klienditeenindus, Paide, Tallinna 18; Lääne Ringkonnaprokuratuuri piirkondlik talitlus Paide, Tallinna 18; Pärnu Maakohtul on Paides kohtumaja; Maksu ja Tolliameti Lääne keskuse Järva teeninduskoht Paide, Pärnu 67 ja Keskkonnaameti Järvamaa regiooni kontor
Türi, Wiedemanni 13."

Lugejad jätkavad: "Kõik kontorid on Paides olemas ja arvata võib, et mõni nõunik presidendil sellise mõtte ette söötis ja ämbrisse astus... ja tegelikult pole mul neist ametitest ühtegi vaja läinud ja loodan, et pole ka vaja. Olemas telefon, internet jne, kui need muidugi töötavad.."

Lisaks märgib teine lugeja, et president Ilves ütles oma kõnes nagu oleks Eesti riigi vastu suunatud lahmiva halvustamisega on mindud liiale.

"Tundub, et president Ilves on ise samuti teadlikult lahminud või on siis presidendi nõunikud talle valet infot andnud. President peaks nüüd vabandama."