Politoloog ning Tallinna pedagoogilise seminari lektor Peeter Taim lausus Delfile, et Vene Erakonnaga liitumise järel sotsidel kohest toetuse kasvu vene inimeste seas oodata ei tasu. Aga samas on sotsidel sellest hoolimata pikemas perspektiivis hea võimalus koguda toetust nii Reformierakonna kui Keskerakonna toetajate arvelt. Kui Reformierakond sülitas oma valijatele näkku peaminister Andrus Ansipi ACTA teemaliste sõnavõttudega, siis Keskerakonna probleemiks on, et venelased on hakanud erakonna juht Edgar Savisaares pettuma.

Venelased on Keskerakonna puhul toetanud just Savisaart, mitte erakonda, selgitas Taim. Sellel toetusel on omakorda mitu põhjust. Esiteks hindavad venelased, et 1991. aastal suutis Savisaar verd valamata asjad ära ajada. Teiseks on Keskerakond ainsa erakonnana rääkinud venelastega nende keeles, mille all Taim ei mõelnud vaid venekeelset suhtust, vaid vene kultuuri ja maailmavaate arvestamist oma sõnumi edastamisel. Kolmandaks ei saa mainimata jätta ka seda, et 2007. aasta pronkssõduri kriisi ajal oli Savisaar venelaste poolt.

Ent viimasel alal on tema sõnul näha märke, et venelased hakkavad Savisaares pettuma, kuigi toetus temale on endiselt kõrge. Küttehinnad ja vee hinnad on palju tõusnud, ühistransport käib alla, see kõik mõjutab otseselt ka vene inimesi. Samuti on korruptsiooniskandaalid neid häirima hakanud. Kui Venemaalt raha küsimine või jõulised võtted poliitvõitluses ei pruugi venekeelseid inimesi häirida, siis moosivargus maksumaksja rahakotist häirib ka neid.

Isegi Savisaare lubadus tasuta ühistranspordi järele ei pruugi ta toetust päästa, arvas Taim. Ta rääkis, et mitmed venekeelsed inimesed on temaga rääkides selle vastu olnud, sest nad ei taha ühistransporti kodututega jagama hakata. „Ei ole üldse õige arvata, et sellel ideel on palju pooldajaid,“ arvas Taim.