"Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon võtab ACTA asjus seisukoha kolmapäeval. Nimelt on kolmapäevaks kutsutud fraktsiooni koosolekule erinevate huvigruppide esindajad (välis-ja justiitsministeeriumi ametnikud, Autoriõiguste Ühingu ning ACTA-vastaste organisatsioonide inimesed), kellega koos on kavas lepingu detaile analüüsida ja suurem selgus saada. Täna pole ammendavaid vastuseid paljudele ACTA-ga seotud küsimustele. Näiteks pole üheselt selge see, kas ACTA-ga ühinemine nõuab siseriikliku seadusandluse muutmist ning missugused on ACTA pikaajalised mõjud nii Eestis kui ELis laiemalt," ütles riigikogulane Jevgeni Ossinovski Delfile.

"Sotsiaaldemokraatidele ei ole aga kindlasti vastuvõetav nii olulise rahvusvahelise lepingu siseriikliku menetluse senine käik kui ka peaminister Andrus Ansipi arrogantsus. Täiesti lubamatu on, et kuni viimase ajani ei vaevunud valitsus riigikogu ACTA menetlusse kaasata ja tegutses poolsalaja. Seaduse järgi oleks valitsus pidanud enne, kui ta selge majandusliku mõjuga lepingu heaks kiitis, küsima arvamust riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni käest. Täna pole teada isegi see, kes Eesti ametnikest või poliitikutest andis Eesti Euroopa Liidu esinduse diplomaadile mandaadi kiita ACTA Euroopa Liidu tasemel heaks," nentis saadik.

Ossinovski sõnul nõuab SDE võltsimisvastase kaubanduslepingu ratifitseerimist riigikogus, et kõikide osapoolte argumendid saaksid põhjalikult läbi vaieldud ning Eesti saaks ACTA osas võtta korralikult läbi mõeldud seisukoha.