"Oleme inimestele öelnud, et välisministeerium on hoiatanud kuurordist väljasõitmise eest, aga mõned puhkajad otsustavad ikkagi sõita," rääkis Delfile reisifirma Go Adventure reisiesindaja Hurghadas Made Ots.

Otsa sõnul on inimeste soovid erinevad, seega ka suhtumine reisipiirangutesse on neil erinev. "Osad inimesed suhtuvad väga mõistlikult ja ütlevad, et saavad aru. Teised jälle küsivad, et kuidas nii, ma tulin spetsiaalselt seda ja seda vaatama ning nüüd aga ütlete, et ma ei saagi. Ja on ka selliseid, kes kuuldes mõne märuli toimumisest küsivad, et kuidas sinna kohe sõita saaks ja seda vaadata," rääkis Ots ning lisas, et sellisel juhul nad kedagi kinni hoida ei saa.

Novatoursi reisiesindaja Hurghadas Maria Lepiku sõnul peavad Eesti turistid kuurortidest eemale sõites otsima alternatiivseid teenusepakkujaid, kuna firma ei korralda järgmised kaks nädalat väljaspoole kuurorte ekskursioone. "Meie neid reise ei korralda. Kui keegi tahab kuurordist väljapoole minna, peab ta otsima mõnda kohalikku pakkujat tänavalt, mida me aga ei soovita," rääkis Lepik Delfile.

Lepiku sõnul ei ole täpselt teada, kui palju ja millised reisikorraldajad võimalust kuurordist väljapoole riigiga tutvuma pakuvad ning selliste teenusepakkujatega tuleb ettevaatlik olla.

Välisminister Urmas Paet ütles täna Delfile, et Egiptusesse reisijatel tuleb hoiatustesse tõsiselt suhtuda. "Me oleme tegelikult väga selgelt öelnud, et inimesed, kes lähevad Sharm el Sheikhi või Hurghadasse jääksidki sinna, mitte ei võtaks ette reise ühest linnast teise. Eks me kordame selle kõik üle jälle, aga ega me ka rohkem teha ei saa. Päeva lõpuks otsustavad kõik inimesed ise, mida nad teevad või ei tee," rääkis välisminister Paet.

Selle nädala kolmapäeva öösel peeti 130 kilomeetrit enne Hurghadat relvade ja tõkete abil üheksaks tunniks kinni Kairost Hurghadasse sõitnud üheksa turismibussi, milles oli ka paarkümmend Eesti turisti. Eelmisel nädalal piirasid aga Egiptuses kohalikud kurjategijad ümber viis Luxorist Hurghadasse teel olnud bussi, neist ühes oli 19 eestlast. Siis pidid pantvangid bussis veetma viis kuni kuus tundi.