„Erinevate olukordade või ideede välistamine juba eos on minu meelest veidi lühinägelik suhtumine,“ selgitas Eesmaa, „poliitika on ju kompromisside, mitte ultimaatumite kunst.“

Repsi sõnul on loomulikult Mikseri väljaütlemine tõsine, kuid samas ei tasu unustada, et tegemist on konkureeriva erakonna esimehega. „Ajaloos on küllalt näiteid, kus valitsusi pannakse kokku sisuliselt üle öö ja valitsusi võivad kokku panna ka partnerid, kes esmapilgul ei sobi kokku. Seda teab ka Sven Mikser väga hästi.“

„Sotsiaaldemokraatidega on meil riigikogus väga hea koostöö, haridusteemadest päästeameti reformini. See näitab kui lühinägelikuks võivad asjaolude muutudes osutuda Sven Mikseri sõnad,“ lõpetas Reps.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) esimees Sven Mikser kinnitas täna Delfile, et sotsiaaldemokraadid ei lähe kunagi väiksemaks partneriks valitsusse, mille moodustab Edgar Savisaare juhitav Keskerakond, samas ei välista ta koostööd Savisaare-järgse Keskerakonnaga.

"See, kas sotsid oleksid valmis võtma tulevasse koalitsiooni väiksemaks partneriks Edgar Savisaare juhitava Keskerakonna, on puhtalt teoreetiline küsimus," ütles Mikser. "Kuna selleks ajaks, mil sotsid moodustavad valitsuse, ei ole Savisaar ülisuure tõenäosusega enam Keskerakonna juht."