"Kui konkreetsest skandaalist rääkida, siis ka poliitikud on isikuomadustega inimesed, mistõttu kipuvad skandaalidesse sattuma ühed ja samad inimesed," lausus Mäggi sissejuhatuseks.

Mida Keskerakond peaks praegu tegema? Allpool on Janek Mäggi soovitused.

1) Avalikkus ootab süü tunnistamist - mitte juriidilises, vaid moraalses mõttes;

2) Kristlik põhitõde - tunnista, kahetse ja paranda meelelt - töötaks hästi, kuid siis ei tohiks tulevikus ka enam teha;

3) Avalik vabandus on möödapääsmatu. Eelkõige kannataja (antud juhul Hannes Rummi ees), siis ka avalikkuse ees;

4) Usaldust ainult vabandusega ei taasta - tuleb näidata, et vabandusega kaasneb ka kahetsus - selle väljenduseks oleks valitud ametikohtadelt tagasitõmbumine. Muidugi siis, kui süüdistatav hinges tunneb, et ta on süüdi - kas või ebaeetilises käitumises. Eesti poliitikas juhtub seda kahjuks harva. Paraku enamike skandaali sattunud poliitikute puhul, sõltumata erakonnast;

5) Tuleb elada ja tegutseda nii, et ei ole midagi varjata. Et kõike, mida sa teed, võiks katuselt kuulutada. Et ei peaks häbenema ja kartma. Siis ei ole ka muret, et jälle on mingi jama. Kõik probleemid saavad alguses sellest, et tegeldakse salajaste ja/või ebaseaduslikke asjadega ning alati leidub keegi, kes on huvitatud selle (omakasupüüdlikust) lekitamisest, eriti poliitikas.

Mäggi lausus lõpetuseks, et ausad poliitikud Eestis skandaalidesse reeglina ei jõua. "Mõni saamatu vahel ehk satub, aga ka siis mõistab üldsus, et neile tuleb pigem kaasa tunda, kui hukka mõista," väitis ta.