2006. aasta tasemele langenud pearaha on järgmisel aastal 1578 eurot lapse kohta ehk siis 36 eurot tänavusest vähem. Nii et kui te, head lugejad, kuulete Tallinna linnaisade või võimul oleva Keskerakonna hääletorude kiitlemist lasteaedadele antud rahasüsti teemal, siis tasub meeles pidada, et kõik pole kuld, mis hiilgab.

Pealegi kogub linn suure osa lasteaedade tegevuskulude suurendamiseks mõeldud rahast, tõstes lasteaedade kohatasu — nagu Delfi uudistest mäletame, siis ujulatega varustatud lasteaedades tõuseb kohatasu koguni kolmandiku võrra.

Kui nüüd mõelda seoses Rukkilille lasteaia traagilise surmajuhtumiga esile kerkinud lasteaedade seisukorra peale, siis järgmisel aastal on päevakodude remondiks Tallinnas ette nähtud 1,5 miljonit eurot. Selle eest tahab linn luua 16 sõimerühma (mis on tore), projekteerida ühe lasteaia (ka vajalik), parandada lasteaedade tuleohutust ja teha remonti.

On ilmne, et 130 lasteaia vajadusteks sellest ei piisa. Nii paistabki järgmisest aastast pealinna lasteaedade juhtide jaoks veel suurem peavalu kujunevat. Kui pearaha ka langeb, tuleb lastevanematel tõenäoliselt taas seista silmitsi lasteaedade palvetega aidata neid materiaalselt igal võimalikul viisil. Õpetajad ja muu personal aga pingutavad taas naba paigast.

Linnalt oleks pärast väikse lapse surma oodanud tegelikku panust lasteaedade olukorra parandamiseks. Praegu seda kusagilt ei paista, eriti kui arvestada, et nii mõnegi valdkonna — näiteks linnameedia — raha ei vähene.