Usun, et kellegi silmis on Stelmach ja Raudne oma ametipostidelt kindlasti märtritena lahkunud. „Mõelda vaid — nad tegid seda ise,“ ei suudeta oma vaimustust varjata.

Aga kiitust peab jagama meestele hoopis selle eest, et taolist räpast tööd tehes ei saanud nad sentigi isiklikku kasu! Peab ikka olema fanatismi, armastust oma töö vastu, et smugeldada pätte riiki nii omakasupüüdmatul moel, nagu tegid seda need kaks noorhärrat. Pole ju nende teenitud raha vastu mingit huvi tuntud. Pole kuulda ka, et nende kontod ja varad oleksid arestitud, kuigi olla ju mängus isegi rahapesu ja puha, rääkimata eetilis-moraalsest kahjust kogu meie riigi mainele.

Usun, et tädi Maali minister Partsi üle eriti pead ei murraks. Küll aga jääb talle ilmselt arusaamatuks, mis mäng käib ikkagi siseminister Vaheri ümber. Telesaates „Kahekõne“ püüdis Indrek Treufeldt ministrilt kõiki oma ajakirjanikuoskusi ja nõkse kasutades välja pressida asja tuuma, aga kuna vastas oli harvanähtavalt osav demagoog, jäidki hõljuma sõnad, mis tihtipeale ei vastanud üldse küsimusele.

Päris halenaljakalt mõjus „äraostmatute“ teema. Ei saanud sellest kuidagi aru — on nad siis jätkuvasti äraostmatud või pole nad seda enam mitte? Ometi oleks sellele aus vastus olemas olnud, mis oleks ministri võinud heasse valgusse tagasi tuua.

Tragikoomiline tundub lisaks fakt, et ajakirjanik Mihkel Kärmas oli kärmem sellisele mustale teole jälilesaamisel, kui seda olid vastavad organid ja minister, kelle haldusalasse see tegu kahtlemata kuulub. Õudne mõelda, mis saaks siis, kui meil poleks Kärmast!

Huvitav, mida üldse räägiti IRL-i volikogul, et valdav enamus minister Vaherile töö jätkamiseks oma õnnistuse andis? Ja miks oli üldse volikogu vaja? Kas meie seadused on tõesti nii auklikud, et neist pole võimalik üheselt välja lugeda, kes vastutab antud juhtumi eest? On see minister või keegi teine?

Kui vastutab minister, siis on ju asi selge ja üheselt mõistetav — minister peab tagasi astuma! Õigemini — tagandatud saama! Kui ei, siis on ka selge! Süüdlane on mujal ja see peaks olema üldsusele nähtav! Siin aga on peidus mingi kolmas variant. Selline asi teeb kõhedaks.

Kusjuures ligi 80-st põhimõttekindlast IRL-i „vaprast,“ kes veel nädal tagasi lubasid ennast ohvriks tuua, kui asjad õiget rada pidi minema ei hakka… nendest on järgi jäänud vaid käputäis jonnipunne, keda volikogul ei õnnestunud siiski sõnamaagiaga paika panna.

Vahvad mehed need IRL-i mehed. Võtavad Viagra sisse enne kui on kindel, kas „pidu“ üldse toimub.