„Okk on praegu esimehe kandidaat, eks erakonna liikmed peavad talle vastuse andma,“ lausus Uibo. Ta lisas, et Oki erakonnast välja arvamine on siiski võimalik.

„See oleneb tema edaspidisest käitumisest,“ kinnitas Uibo. „Kui ta erakonda kahjustab ega peegelda meie põhikirja seisukohti, siis on see võimalik küll.“

Uibo ütles, et enne uue esimehe valimist Oki liikmelisust arutama ei hakata.

Eesti 200 juhikandidaat Arko Okk rääkis eile antud intervjuus oma seisukohtadest ja vaadetest. Muu hulgas ütles ta, et Eesti panustab kaitsekuludesse liiga palju raha ning et „Venemaad tuleks rohkem mõista“.

„Aga peame aru saama, et Venemaa on meie naaber, ta on praegu nõrk ja peame oma naabrist aru saama,“ rääkis Okk intervjuus.

Eesti 200 tegi täna ühelauselise avalduse, kus andis teada, et Arko Okk ei esinda Eesti 200 programmilisi seisukohti. Ka Eesti 200 aseesimees Hendrik Johannes Terras teatas eile, et Oki räägitu ei ole erakonna seisukoht.

„Lugesin suure kahetsusega Eesti 200 värske esimehekandidaadi Arko Oki intervjuud Delfile ja raske südamega ei saa ma öelda muud, kui kahjuks ta ei sobi Eesti 200 esimeheks. Arvestades Venemaa praeguseid ambitsioone ja mitmel pool maailmas tema poolt õhutatavaid konflikte, on Okk loodetavasti vaid uskumatult naiivne,“ märkis Terras sotsiaalmeediasse tehtud postituses.