"Üksinda kodus" on siiani ajale suurepäraselt vastu pidanud ning ka Eesti telekanalid näitavad filmi iga aastal uuesti ja seda ka tänavu, sest juba täna linastub TV3 vahendusel kell 20.00 filmiseeria esimene osa.

Teie ees on 10 fakti, mida paljud ei pruugi teada. Filmi kohta leiab IMDB trivia kategooria alt väga palju infot, aga siit leiad 10 kõige huvitavamat fakti.

1. Kevini venna Buzzi tüdruksõber ei astunud filmis küll mitte üheski kaadris üles, kuid siiski nägime temast ühte pilti, mida vaadates grimassitas Kevin pea sama palju kui meie praegu. Pildil olev tüdruk ei ole üldsegi tüdruk, vaid poiss.

Nimelt ei soovinud režissöör Chris Columbus ühtegi teismelist tüdrukut solvata, mistõttu kasutati hoopis ühe filmitegija poega, keda kujutati pildil tüdrukuna.
Card

2. Harry Lime'i kehastanud Joe Pesci oli enne "Üksinda kodus" filmi tuntud pigem tõsiste rollide poolest ("Goodfellas", "Once Upon a Time in America", "Raging Bull"), kuigi selleks ajaks oli ta osalenud teises "Surmarelva" filmis, mis nõudis temalt juba humoorikamat osatäitmist.

Pesci unustas "Üksinda kodus" võtete ajal tihtipeale ära, et teeb perefilmi ning kasutas kogu aeg vandesõna "fuck". Režissöör Columbus palus, et näitleja vahetaks lastefilmi jaoks liiga ropu sõna millegi leebema vastu - selleks sõnaks sai "fridge".
Card

3. Pesci soovis, et toona väga noor ja kogenematu Macaulay Culkin teda päriselt kardaks. Mida näitleja selleks tegi? Ta käis võtteplatsil võimalikult harva, ta ei veetnud Culkiniga koos aega ning kui tuli nende ühise stseeni aeg, siis ta teadis, et Culkin ei oska temalt midagi oodata.

Ühe sellise stseeni ajal riputasid Harry ja Marv poisi uksel olnud konksu otsa ning Harry ütles: "I’m gonna bite off every one of these little fingers one at a time." Just seda Pesci tegigi: ta hammustas Culkini sõrme nii aplalt, et veri oli väljas.

4. "I’m gonna give you to the count of 10 to get your ugly, yellow, no-good keister off my property before I pump your guts full of lead.”

See lause pärineb Kevini kodus kogu aeg televiisorist jooksnud must-valgest filmist "Angels With Filthy Souls", kuigi tegu pole päris filmiga, vaid see loodi nullist võtete jaoks.

5. See tarantel oli päris, kuid nagu ka päris elus, siis ämblik kartis rohkem kui inimesed. Marvi kehastanud Daniel Stern pidi pildil olevat grimassi püsivalt hoidma ning ta ei tohtinud teha ühtegi piuksu, sest muidu oleks ämblik kartma hakanud. Marvi röökimine lisati filmi hiljem montaaži käigus.

6. Harry rolli pakuti esialgu nii Robert De Nirole kui ka John Lovitzile, kuid mõlemad loobusid. Rolli sai lõpuks Joe Pesci.

7. Kevini perekonna suursuguse maja tegelik aadress on 671 Lincoln Avenue Illinoisi osariigis Winnetka linnas. Maja pani 2.4 miljoni dollari eest 2011. aastal müüki ning lõpuks osteti see ära 1.585 miljoni dollari eest. Ja otseloomulikult on maja väga populaarne turistide seas.
Card

8. Macaulay Culkini päris vend kehastas filmis Kevini nõbu Fullerit, kes lasi kogu aeg voodi märjaks. Culkinite perekonnas on näitlejad veel Macaulay vennad Rory ja Kieran.
Card

9. Macaulay Culkini tädi on ei keegi muu kui "Visa hinge" kahes esimeses osas John McClane'i naist Hollyt kehastanud Bonnie Bedelia.
Card

10. Macaulay Culkin joonistas lahinguplaani Marvi ja Harry vastu võitlemiseks ise.
Card

Vaata lisaks:
5 kunagi populaarset näitlejat, kellel on aeg Hollywoodi naasta.
11 klassikalist Hollywoodi näitlejat, kes ei kaotanud kunagi oma ilu.