Selle nädala Ekspress kirjutab mürgisest koolimajast. Need, kes saavad, võtavad lapsed sealt ära koduõppele. Selle nädala Ekspress ei kirjuta lapsest, keda koolis narritakse, sest ta lõhnab imelikult, kuna elab ühetoalises korteris oma vanemate ja paari vanavanematega, kes kõik suitsetavad. Ja kelle ema sotsiaaltöötajale ütleb, et nad ei saa ju talvel käia rõdul suitsetamas, sest “külm on”. Me ei kirjuta ka lastest, kelle hambad on mustaks lagunenud, ehkki laste hambaravi on tasuta. Need lapsed on päriselt olemas, arvestatud meie 1,3 miljoni elaniku sekka. Mistõttu on arusaadav, kui te imestate: miks Reformierakond tuleb välja valimislubadusega tõsta kolmanda (ja neljanda jne) lapse toetus 300 euroni, peatamaks rahvastiku vähenemist? Kuidas aitab see kaasa meie tegelikult abi vajavate laste eest hoolitsemisele, kuulen teid küsimas. See raha ei pruugi ju lasteni jõuda. Kas see, kui neljanda lapse sündides saab juba 690 eurot kuus, ei pane kedagi seda tegema ainuüksi raha pärast? (Vanemahüvitise alammäär on 320 eurot.)

Lubage selgitada.

  • Esiteks, 300eurost lastetoetust hakkaksin ju saama ka mina, kui ma kolmanda lapse saaksin. Mina, kes ma kohusetundlikult maksan lasteaia kohatasu ja viin lapsi hambaarsti juurde.
  • Teiseks, ka nendest lastest, kes on kasvanud mürgistes koolimajades, sigaretisuitsustes tubades ja katkiste hammastega, on ajaloos sirgunud silmapaistvaid isiksusi. 
  • Kolmandaks. Te ju ei vaidle vastu, et lapse kasvatamine on töö. Miks ei võiks siis laste saamine olla ka ettevõtlusvorm, miks mitte selle pealt tulu teenida? 
  • Neljandaks, ka riigi poolt vaadates on igati ratsionaalne maksta inimestele, et nad rohkem uusi inimesi sünnitaks: mingil määral nad ikka sisetarbimisele kaasa aitavad, lisanduvad töökäed kasvatavad ka üldist tootlikkust, pluss on potentsiaal tõusta mõnest teisest riigist suuremaks (hetkel on haardeulatuses nii Bahrein kui ka Trinidad ja Tobago!).
  • Viiendaks, maa tuleb täita lastega, sest olev tahab olemist ja tuleviku tulemist! 
(Kuuendaks: valimised.)

Ärgem ainult nimetagem seda lastetoetuseks.