Euroopa päeva seminaril „Minu Eesti, minu Euroopa. 20 aastat hiljem“. Seminaril andis Eesti peaminister Kaja Kallas aasta eurooplase tiitli üle kaitseministeeriumi kantslerile Kusti Salmile. Peale seda anti aastate eurooplase tiitel üle endisele presidendile Toomas Hendrik Ilvesele. Samal seminaril oli ka arutelu, kus osalesid endised Eesti presidendid Toomas Hendrik Ilves ja Kersti Kaljulaid, peaminister Kaja Kallas ning Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson. Arutleti Eesti seniste saavutuste ja tuleviku väljavaadete üle Euroopa Liidus.

Euroopa päeval kutsus inimõiguste keskus kokku Euroopa Parlamendi kandidaadid, et arutleda selle üle, kas ja kuidas iga Eesti inimene Euroopa asjades kaasa saab rääkida. Arutelul said sõna Marina Kaljurand, Margus Tsahkna, Lavly Perling, Evelyn Sepp, Luukas-Kristjan Ilves ja Urmas Reinsalu. Arutelu modereeris Sigrid Solnik.

Tallinna Vabaduse väljakule toodi mitmesugust tehnikat. Tutvuda sai Euroopa Liidu riikide maitsete ja kultuuridega. Kohal oli ka politseikoerad, kes huvilistele oma oskusi esitlesid. Euroopa Liidu telgis oli avatud Slava Ukraina kohvik, mille missiooniks on toetada Ukrainat ja ukrainlasi.

Kell 18.00 algas Vabaduse väljakul tasuta kontsert „Meie Euroopa. Meie NATO“, kus esinesid Bedwetters, nublu ja Gameboy Tetris ning Tommy Cash.

Täna hommikul oli üle Narva kuulda Venemaa presidendi Vladimir Putini võidupüha kõnet.

9. mai Narvas

Narva Raekoja platsil oli tasuta kontsert, kus lavale astusid Uku Suviste, Alika koos Narva sümfooniaorkestriga kui ka ansambel Smilers. Enne kontserdi algust esinesid sõnavõtuga president Alar Karis, Narva linnapea Jaan Toots ja Rootsi suursaadik Ingrid Tersman. Samal ajal toimus kontsert ka Venemaal Jaanilinnas, kus tähistatakse võidupüha.

Blogis kajastati nii Euroopa päeva kui ka Vene võidupüha tähistamisega seotud sündmusi.

See otseblogi ja sündmuste kajastus valmib koostöös Tartu Ülikooli tudengitega „Reporteritöö“ aine raames. Loe projektist lähemalt SIIT.