"Täna kella 11.50 ajal sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Lääneranna vallas Lihula Olerexi tankla juures ristmikul, kus kokku põrkasid sõiduautod Audi ja Mitsubishi," ütles Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinik Tea Talupoeg.

Esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kui Lihula poolt kõrvalteelt tulnud Audi ei andnud teed peateel, mööda Risti-Virtsu-Kuivastu maanteed Tallinna poole sõitnud Mitsubishile

Audit juhtinud ja autos üksi olnud 75-aastane naine sai viga ning ta viidi haiglasse. Naine oli sõidukis kinni ning päästjatel tuli ta sõidukist välja lõigata. Mitsubishit juhtis 57-aastane mees, kes oli samuti autos üksinda ning tema vigastada ei saanud.

Mõlema auto juhid kasutasid turvavarustust ning autodel olid all nõuetekohased rehvid. Mitsubishit juhtinud mees oli kaine, Audi juhi võimalik joove selgitatakse ekspertiisis.

Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Liiklus oli sündmuskohal mõnda aega häiritud. Politsei reguleeris liiklust ja päästjad puhastasid tee ning veidi peale kella 13 oli tee taas tavapäraseks liiklemiseks avatud.

"Täna on küll talviselt ilus ilm ja teeolud üsna head, kuid nähtavust võib halvendada ere päike, mis lumelt peegeldumisega veelgi võimendub. Kindlasti eeldab nii päikeseline kui ka pime ja sajune ilm autojuhtidelt veelgi suuremat tähelepanelikkust ja ettevaatlikkust. Lisaks tasub alati hinnata tee- ja ilmaolusid ning vastavalt sellele valida sobilik sõitmise kiirus,“ rõhutas Talupoeg.