Eelmisel nädalal kaitsepolitsei uurijaga kriminaalmenetluse detaile arutanud Põhja ringkonnaprokuröri Endla Ülviste sõnul on kõik vajalikud menetlustoimingud tehtud ja kapo loodab kohtueelse uurimise lõpetada lähinädalate jooksul, kirjutab Eesti Päevaleht.

Prokuratuuri pressiesindaja Erle Rudi kinnitusel annab prokurör seejärel kriminaalasja materjalidele lõpliku juriidilise hinnangu ja teeb menetlusotsuse. See tähendab, et ta otsustab, kas pakkuda süüdistatavatele kokkuleppemenetlust või minna täispika võistleva protsessi peale, kus arutatakse läbi iga detail.

Eesti Päevalehe andmeil kaldub prokuratuur selles küsimuses täispika protsessi poole. Ilmselt tuleb kohtuistung sellisel juhul avalik, sest kriminaalasja materjalides olevail videolintidel pole pikantseid eraelulisi seiku, mida protsessiga seotud isikud häbenema peaksid.

Eraviisilist jälitustegevust puudutavas kriminaalasjas on endiselt kaks kuriteos kahtlustatavat — ärimees Jaan Toots ja turvafirma Falck julgeolekudirektor Veiko Kulla. Tootsi süü seisneb väidetavalt selles, et ta lootis ärimees Urmas Sõõrumaa korterisse ehitatud salakaamerate abil sundida armukadedushoos oma naistuttavat Kati Tootsi tunnistama kõrvalisi meessuhteid.

Kulla osalus antud kuriteos piirdub väidetavalt sellega, et ta üritas telefoni teel anda tuttavale Tootsile nõu, kuidas salvestisi näha saab. Kuna Kulla polnud keerulise aparatuuri tööga hästi kursis, küsis ta väidetavalt omakorda nõu turvafirma peatehnikult, kes on selles kriminaalasjas seni tunnistajana üle kuulatud.

Kuigi Pirita teel asuva luksuskorteri omanik Sõõrumaa lubas algselt teha kriminaalasja algatamise avalduse tema valdustesse tunginud, turvaseadmed rikkunud ja oma kaamerad üles pannud kaitsepolitseinike suhtes, pole politsei tänaseni avaldust saanud.