Karilaid ütles Delfile, et Korb esitas peasekretäri kohalt lahkumisavalduse omal initsiatiivil, keegi tal seda teha ei palunud.

Siiski ütles Karilaid, et Korb endal mingisugust süüd ei tunne, kuid lahkub peasekretäri ametist seetõttu, et sellisel viisil ei ole hetkel jätkata võimalik.

"Ta saab aru, et erakonnale tuleb anda töörahu. Kui tema sel ametikohal enam ei ole, on üks samm tehtud," ütles Karilaid.

Karilaid rääkis, et riigikogust pole Korbil plaan esialgu lahkuda, sest tegu on siiski esialgu vaid kahtlustusega.

Keskerakonna juhatus teeb Korbi avalduse osas otsuse tänasel koosolekul kell 19.30.

Täna pidasid kaitsepolitsei töötajad Porto Franco kinnisvaraarendusega seotud võimalikes korruptsioonikuritegudes kahtlustatavatena teiste seas kinni Hillar Tederi ja rahandusministri nõuniku Kersti Krachti ning kahtlustus esitati Eesti Keskerakonna peasekretärile Mihhail Korbile.

Tederit ja Korbi kahtlustustakse mõjuvõimuga kauplemises. Kahtlustuse järgi lepiti kokku, et Hillar Teder annetab Eesti Keskerakonnale enne kohalike omavalitsuse valimisi kokku kuni miljon eurot. Vastutasuks pidi Mihhail Korb korraldama Porto Franco arenduse kasuks õiguse rajada parkla väljasõidutee Tallinna linna maadele. Kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises on juriidilise isikuna saanud ka Keskerakond.