„Igal aastal midagi sellist ei juhtu. Veel on siiski liiga vara öelda, kui erandliku lumesajuga tegemist on,” ütles Huutonen.

Huutonen hoiatas lisaks ka tugevate tuuleiilide eest, mille kiirus võib rannikualadel ulatuda üle 20 meetri sekundis.

Tugev tuul on põhjustanud ka elektrikatkestusi. Kogu riigis oli kella 11 ajal elektrita üle 8000 majapidamise.

Tõsiseid vigastusi kaasa toonud liiklusõnnetus juhtus Seinäjokis, kus sõiduauto juht sai vigastada laupkokkupõrkes veokiga. Õnnetus juhtus väga libedal teel.

Ohtralt on toimunud teelt väljasõite.

Poris sõitis hommikul teelt välja buss, milles oli lisaks juhile viis reisijat. Politsei teatel viidi üks reisija haiglasse läbivaatusele, aga teadaolevalt ta tõsiselt viga ei saanud.

Ka Kymenlaakso maakonnas Pyhtääs sõitis buss hommikul kraavi. Päästeteenistuse teatel oli bussis kümme reisijat, aga keegi viga ei saanud.

Uusimaa maakonnas oli politsei teatel kell 10.45-ks juhtunud kokku 45 liiklusõnnetust.

Helsingi politsei: „I ringtee Pakilas: nii äärmuslikes tingimustes tuleb enda ja teiste ohutuse pärast hoida vähemalt 4-sekundilist ehk 80 km/h kiirusega 80-meetrist ohutusdistantsi ees liikuva sõidukiga.”

Helsingis on lumetormi tõttu suuri probleeme ühistranspordiga. Bussid pole saanud libeduse tõttu mäest üles ja lumi on ummistanud trammiteede pöörmeid.

Helsingi päästeteenistus palus juba eile halbade teeolude tõttu asjatut autoga liikumist vältida. Ka Helsingi politsei pöördus autojuhtide poole ja õhutas kaaluma täna kodus töötamist, kui vähegi võimalik. Kui kodus töötamine ei ole võimalik, tuleks töölesõiduks vähemalt varuda piisavalt aega ja kannatust. Vabal ajal sõitmise korral tuleks vältida tipptunde.

Helsingi tänavate hoolduse eest vastutava ettevõtte Stara vastutav töödejuhataja Jari Kyngäs ütles, et suur osa tehnikast oli liikvel juba pärast kella kuut hommikul. Lumekaoseks valmistuti juba eile, viies vana lume kesklinnast minema.