"Šveitsi ja Eesti viiruslik olukord ning nakatumise näitajad ja numbrid ei erinenud omavahel," sõnas presidendi nõunik Taavi Linnamäe ERRile. "Risk Eestis nakatuda oli selle järgi sama, mis Šveitsis."

Linnamäe selgitas, et naastes andis Kaljulaid esimese proovi Eestisse saabudes ja see oli negatiivne. Siis jäi president Linnamäe sõnul nn piiratud isolatsiooni ja andis selle lõppedes ka teisegi koroonaproovi, mis oli samuti negatiivne. Ta lisas, et Kaljulaid sai ka isolatsiooni ajal oma tööülesandeid täita ja teeb seda ka praegu.

Täpsustamiseks märkis Linnamäe Delfile, et suusareisi ajal ei osalenud president kogunemistel ega üritustel. Ta ei ööbinud hotellis, vaid üüris eraldi korteri, et riski võimalikult väiksena hoida.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta hoiduda rahvusvahelisest reisimisest. Riikide nakatumisnäitajaid uuendatakse igal reedel välisministeeriumi kodulehel.

Sealt nähtub, et Šveitsis on olukord järjest kehvemaks läinud. Viimastel andmetel (08.01) on eelneva 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta 848,1. Tänase seisuga on see näitaja Eestis 601,44. Veel aasta lõpus oli näitaja mõlemas riigis sarnane.