"Kui veel pole kellelegi kohale jõudnud, et praegusel Eesti valitsusel on mitu välispoliitikat (meie julgeoleku jaoks hukutav), siis Helmete tänased kommentaarid USA presidendivalimistele peaksid panema senistele kõhklustele rasvase punkti. Kas Isamaal ja Keskerakonnal on ükskõik," kirjutas riigikogulane Marko Mihkelson (Reformierakond) Twitteris.

Eurosaadik Urmas Paet (Reformierakond) märkis omalt poolt, et Eesti praeguse valitsuse sise- ja rahandusministri labane rämetsemine ning alusetute süüdistuste loopimine USA vastvalitud presidendi Joe Bideni ning USA valimisprotsesside aadressil, ei ole enam ainult piinlik, vaid see on ohtlik ka Eesti riigi julgeolekule. "Praeguse valitsuse liikmete ilmne eesmärk on hävitada Eesti suhted meie oluliste liitlastega. Ja ülejäänud valitsus vahib seda lihtsalt pealt. Ministri sõnadel on tagajärjed ning praegusel juhul on need tagajärjed kogu Eestile. Seda juhul, kui peaminister ja teised valitsuse liikmed Keskerakonnast ja Isamaast ning koalitsioonisaadikud riigikogus lasevad neil ministritel valitsuses jätkata."

EKRE poliitikud rääkisid saates "Räägime asjast", et nende hinnangul võltsiti Ameerika valimistulemusi.

Siseminister Mart Helme hinnangul valis Joe Bideni Ameerika presidendiks süvariik. "Süvariigi tegutsemisloogika on omaenda tegevusvabaduse tagamiseks sokutada igale poole närakaid, korrumpeerunud, šantažeeritavaid närakaid. Joe Biden ja Hunter Biden on korrumpeerunud tüübid," ütles siseminister.