Tallinna jõudnud võõrtöölised suunati pärast maandumist SYNLAB-i meditsiinilabori telki, kus neilt võeti koroonaproov, mille tulemused selgusid tänaseks. Terviseameti pressikonverentsil kinnitas ameti juhi kohusetäitja Mari-Anne Härma, et koroonaviirus on tuvastatud kolmel võõrtöölisel, kuid testide tulemuste laekusel võib nakatunuid veelgi lisanduda.

Kõik siia tulnud 170 inimest peavad kõik viibima kaks nädalat enne tööleasumist tööandja pakutud ruumides karantiinis. Terviseameti sõnul käsitletakse ettevõtjaid, kes nakatunud võõrtöölised koju transportisid, kontaktsetena ning Terviseamet hoiab neil silma peal.

Teisipäeval võõrtöölistel vastas käinud Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo märkis toona, et ei usu, et mõnel töölisel koroonaviirus avastatakse. „Meil oli kokkulepe, et haiged inimesed ei tohi lennukisse tulla," ütles ta. Täna pärast positiivsete proovide selgumist ja küsimust, et miks nad näiteks kohe Ukrainas proove ära ei võtnud, ütles Tõnissoo vaid, et nad täitsid Eesti seaduseid, viidates riigi korrale, et koroonatesti tuleb teha riiki kohale saabudes.