Tallinnast Aegviidu suunas sõitnud rongi alla jäänud mees hukkus sündmuskohal.

Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Marko Schmidt rääkis, et esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kui Kulli ja Tuulevälja ülesõitude vahelisel lõigul astus mees rongile ette. „Rongijuhi sõnul astus mees rongile ootamatult ette ja juht ei jõudnud enam õnnetuse vältimiseks midagi ette võtta. Kahjuks suri jalakäija saadud vigastustesse õnnetuspaigas,“ ütles Schmidt. Välijuht lisas, et rongis olnud reisijatest keegi viga ei saanud.

Schmidt toonitas, et raudtee läheduses tasub olla väga ettevaatlik ja tähelepanelik. „Kuigi rongid on värvilised ja paistavad kaugele, liiguvad nad kiiresti ja vaiksel häälel. See eeldab inimestelt raudtee ääres liikudes ja raudteed ületades täit tähelepanu,“ lausus Schmidt.

Õnnetuses hukkunud mehe isik on tuvastamisel ning täpsemad asjaolud selgitamisel.

Tallinn-Aegviidu suund oli rongiliikluseks suletud, kuid avati taas 19.30 ajal.

Elron teatas, et õnnetuse tõttu on Idasuuna rongiliiklus häiritud. "Täna õhtul Lagedi-Raasiku jaamadevahelisel raudteelõigul toimunud raudteeõnnetuse tõttu on osade Aegviidu, Tartu ja Narva-suunaliste rongide sõiduplaanid häiritud. Rongide hilinemise ulatus ei ole hetkel teada. Rongiliiklus taastub siis, kui politsei annab selleks loa."

Täna hukkus rongiõnnetuses inimene ka Rakkes, kui rongiga põrkas kokku 89-aastane jalgrattur.

Saatuslik Raasiku

Raasikul on rongiõnnetusi juhtunud hulgaliselt. 2018. aastal hukkus rongi ette jäänud keskealine mees. Suur rongiõnnetus leidis aset aga 2014. aasta aprillis, kui rongile sõitis sisse veoauto. Õnnetuses hukkus kaks ja sai viga 12 inimest.

2013. aasta augustis sõitis Raasiku ülesõidul Tallinna-Tartu rongi ette autojuht, kes hukkus.

Kulli külas hukkus inimene ka 2011. aastal, kui Tallinna-Moskva rongi ette jäi keskealine mees.