Maski sai Trump Fordilt. Teda ka pildistati seda tehases kandmas, aga ajakirjanike ees esinedes ta seda ei teinud, vahendab NBC News.

„Ma kandsin seda tagumisel alal, aga ma ei tahtnud teha pressile seda lõbu, et nad seda näeksid,” ütles Trump ajakirjanikele Fordi Ypsilanti tehases, kus toodetakse hingamisaparaate.

Seejärel näitas Trump presidendi ametimärgiga kaitsemaski. „Ma arvan, et ma näen maskis parem välja,” ütles Trump ja pakkus siis teise seletuse, miks ta seda ei kanna. „Ma pean kõnet, nii et ma ei pane seda praegu ette.”

Edasi ütles Trump, et ta ei vaja maski, sest teda testiti varem samal päeval nagu ka inimesi, kellega ta kohtus.

Oma avalduses teatas ettevõte, et tegevjuht Bill Ford õhutas Trumpi maski kandma, kui viimane saabus. „Ta kandis maski, kui eraviisiliselt vaadati kolme Ford GT-d aastate tagant. President eemaldas hiljem maski ülejäänud visiidi ajaks.”

Ford teatas, et teavitas Valget Maja juba enne visiiti oma nõude kohta, et kõik peavad tehases isiklikke kaitsevahendeid kandma, aga ettevõtte esindajad ei hakanud presidendilt seda ka nõudma.

Michigani demokraadist peaprokurör Dana Nessel saatis kolmapäeval Trumpile avaliku kirja, milles kutsus teda maski kandma, märkides, et maski kandmine on kuberneri täidesaatev korraldus ja hetkel selles osariigis seadus.

Pärast Trumpi visiiti ütles Nessel CNN-ile: „President on nagu turtsakas laps, kes keeldub reegleid järgimast.”