„Valgevene olukord viiruste ja teiste haigustega, mida meil on jätkunud ja jätkub, on talutav. Me ei ütle, et meil on kõik hästi, et me oleme juba oma õnnelinnu kinni püüdnud. Ei. Aga see meetod, mida me kasutame juba kolmandat kuud, annab oma tulemuse,” ütles Lukašenka uudisteagentuuri BelTA vahendusel.

Lukašenka teatas, et „seda meetodit, seda teed kasutavad ka teised riigid”.

„Vaadake lääneriike: on tasapisi avanenud, on hakanud tööle majandus ja see on miljonid inimesed. Ja samal ajal kui suremus ületab neil ööpäevas kõiki surnuid Valgevenes nende kolme kuu jooksul,” lausus Lukašenka.

„Vaadake itta – meile sõbralik, kallis Venemaa avas ehituskompleksi, tööstusettevõtted, teised põhilised majandussektorid. See on 90 ja peale protsenti elanikkonnast, kes lähevad tööle. Rikas Venemaa, kellel on kogunenud tohutu kulla- ja valuutareserv ning rahvusliku heaolu fond. Ta on aru saanud, et võivad olla halvad tagajärjed,” lisas Lukašenka.

Eilse seisuga oli Valgevenes koroonaviirusega nakatunud 23 906 ja surnud 135 inimest. Viimase ööpäevaga nakatus 933 ja suri neli inimest.