"Nädal läks hästi. Kui hästi, saame öelda järgmisel nädalal," märkis terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov Delfile.

Tuleval nädalal on tal ja kolonelleitnant dr Ahti Varblasel plaanis visiidid koostööpartnerite juurde. Uuritakse, kuidas läks plaanilise ravi taaskäivitamine. "Kas ohutusmeetmed on rakendatud, see on oluline. Ohutus ennekõike. Siis selgub, kus kohas oleme ja kui hästi edasi liigume," lausus Popov.

Ta sõnas ka, et tegu pole totaalse suure kontrolliga, vaid pistelise visiteerimisega. "Üks asi, et rääkisime varem, kuivõrd hea on valmisolek kriisiks. Nüüd räägime meetmetest, mida meie koostööpartnerid peavad rakendama, et minimeerida nakatumisriske."

Eile õhtul ja täna hommikul sai meedias palju tähelepanu, et haigekassa viib Kuressaare haiglas läbi auditi. Muidugi on kõrvalt tekkinud ka küsimus - kas juhitakse tähelepanu kitsaskohtadele?

Popov märkis, et auditeerimine ei tähenda, et vigade otsimine. "See on kvaliteedi hindamise protsess," lausus ta. "Auditeerimise käigus saab genereerida teatud soovitusi, mida saab parandada. See pole karistusmeede, vaid situatsiooni kaardistamine." Kuressaare puhul tõi ta ka välja selle, et seal oli ka suur nakatumine personali seas ja mitmed muud aspektid. Nende hindamine on oluline ka plaanilise ravi alustamise osa.

Video lõpuosas on juttu sellestki, mida Popov arvab eile valitsusliikmete poolt teemaks tõstatatud ideest, kas kaitsemaskide kandmine avalikus ruumis võiks ehk kohustuslik olla.