Viru Maakohus võttis täna prokuratuuri taotlusel 34-aastase mehe üheks kuuks vahi alla. 25. märtsi õhtul sai politsei teate, et Narvas Rahu tänava korteris lõi 34-aastane mees 27-aastast elukaaslast. Politseinikud reageerisid koheselt ning pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Kahtlustuse kohaselt tõukas mees oma elukaaslast vastu ust, seejärel haaras tal kahe käega kaelast ning kägistas teda. Varasemalt on kahtlustatav kriminaalkorras karistatud kehalise väärkohtlemise eest.

Eile võttis kohus prokuratuuri taotlusel 33-aastase mehe kuni kaheks kuuks vahi alla. Politsei pidi 24. märtsil sekkuma, kui sai teate selle kohta, et Kiviõlis Võidu tänaval maja korteris lööb mees oma elukaaslast. Alles tänavu veebruaris oli kahtlustatava suhtes kriminaalmenetlus lõpetatud osapoolte lepitusega. Mehele pandi tingimuseks mitte kasutada füüsilist ja vaimset vägivalda enda elukaaslase suhtes.

Viru Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Natalja Firsova sõnul ei tohi lubada kasutada enda suhtes vägivalda. "Eriolukorra tingimustes on inimesed ühiskonnast isoleeritud ning sunnitud rohkem suhtlema oma lähedastega. Kahjuks, paljud ei oska lahendada konfliktseid situatsioone vägivallata. Vägivallale ei ole kunagi õigustust," lisas prokurör Firsova.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press sõnab, et kuigi praegu ei ole vägivallaga seotud väljakutsete arv tõusnud, siis olukord, kus inimesed viibivad rohkem nelja seina vahel, võib tekitada rohkem konflikte nii lähisuhetes kui ka naabrite vahel.

"Kui kellegi elu või tervis on ohus, siis politsei reageerib sellele täie tõsidusega. Praegu on olulisem kui kunagi varem üksteist hoida ja näidata hoolivust. Vägivallaga ei ole kunagi saanud ega saa ka praegu omavahelisi arusaamatusi lahendada. Kui kellelgi on kahtlus, et tema tuttava, sõbra või naabri peres võib toimuda vägivald, siis tuleb sellest igal juhil politseile numbril 112 teada anda," lisas Press.

Eriolukorra ajal on õiguskaitseasutused seadnud endale prioriteediks tagada avalik kord ja ühiskonna turvalisus.