- Tänaseks hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 352 inimesel, kokku on tehtud 3724 testi. Ööpäevaga laekus 495 testi tulemust, mis on 78 võrra rohkem kui eile. Võrreldes eilsega lisandus 26 uut positiivset tulemust, kellest 16 on Saaremaal, 5 Harjumaal, 4 Võrumaal ja 1 Tartumaal. Vanusegruppide vaates on seis endine: nooremad kui 20-aastased moodustavad vähem kui 6 protsenti ja vanemad kui 60 eluaastat 17 protsenti nakatunutest.

-Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai sõnasel tänasel pressikonverentsil, et nüüd ei saa lasta end vabaks või väita, et oht on kadunud. Ta viitas, et tegu on salakavala haigusega, kus algselt paistab, et puhang on kontrolli all, aga mingil hetkel selgub, et nõnda pole.

- Peaminister Jüri Ratas ütles pühapäevaõhtuses pöördumises, et teiste riikide karm kogemus on näidanud, et rahulikumale perioodile võib kiiresti järgneda koroonaviirusese haigestunute ja haiglaravi vajavate inimeste arvu hüppeline tõus.

- Haiglaravil on 15 inimest, neist 4 vajab intensiivravi. Kahe intensiivravil viibiva patsiendi seis on kriitiline.

- Tänane Eesti Päevaleht kajastas, et Synlabi labor on valmis tegema ööpäevas tuhat koroonatesti. Kuna perearstid nädalavahetusel puhkavad, start veidi takerdus. Kui prioriteetsetes gruppides testitavate hulk kasvab kiiresti, ei pruugi perearsti saatekirjaga ikkagi kohe proovi andma pääseda.

- Kella 8.55 seisuga oli maailmas kinnitatud üle 343 500 koroonaviiruse juhtumi. Haigusesse surnud oli 14 750 inimest. Itaalias oli surnud 5476 inimest (kokku nakatunuid riigis 59 138). Sky News kajastab, et Itaalias on paljud intensiivravil olijatest noored inimesed.

- Jaapani peaminister Shinzo Abe ütles esimest korda avalikult, et olümpia võidakse edasi lükata. Praeguse seisuga peaks mängud toimuma 24. juulist 9. augustini.

- Lätis registreeriti möödunud ööpäevaga 41 uut koroonaviirusesse nakatumise juhtumit ja kokku on neid nüüd 180. Leedus tuvastati 11 uut nakatumisjuhtumit ja haigestunuid on praegu kokku 154.

Soomes on praeguseks juhtumeid 700, uusi juhtumeid lisandus 74.

- Optimism - Hispaania terviseametnik Enrique Ruiz Escudero kinnitas kohalikus meedias, et koroonakriisi kõrgpunkt saabub ilmselt nädala keskel ja siis hakkab juhtumite arv stabiilselt langema.