Viimased olulisemad arengud (uueneb jooksvalt):

- Reede hommikuse seisuga on alates 31. jaanuarist Eestis testitud 2504 inimest, kokku on koroonaviirus tuvastatud 283 inimesel. Võrreldes neljapäevaga on lisandunud 16 nakatunut. Enamikul koroonaviirusega patsientidel on kerged sümptomid, haiglaravil on 10 inimest. Praegu keegi koroonaviiruse tõttu intensiivravi ei vaja.

- Neljapäeva hilisõhtul otsustas Soome valitsuse kriisikomisjon keelata tööpõhise pendelrände Eestist. Otsus jõustub pühapäeval 22. märtsil kell 00.00. Välisminister Urmas Reinsalu sõnul ei saa seega praeguse seisuga Eestis elavad inimesed alates esmaspäevast Soome tööle minna. Soomes töötavad Eesti inimesed saavad aga sealt tagasi tulla igal ajal. Samuti jääb pendelrände võimalus väiksele grupile inimestele (arstid, päästetöötajad, hooldustöötajad jne), kuid hetkseseisuga peavad nad piiril ise suutma seda tõestada.

- Valitsus teatas neljapäeval, et peatab sissemaksed teise sambasse. Sel nädalal on paljud selle plaani vastu sõna võtnud, pidades seda lühinägelikuks sammuks kriisi leevendamisel. Riik hoiab aga eelarvest sissemaksete pealt kokku 400 miljonit eurot.

- Riik tõstab oluliselt testimise võimekust. Kui varem oli võimekus teha 300 testi päevas, peagi tõuseb see 1000 peale. Algab drive-in testimine seitsmes kohas üle Eesti: 2 Tallinnas, 1 Kohtla-Järvel, Tartus, Kuressaares, Viljandis ja Narvas. Lisatakse ka mobiilseid brigaade. Testimise eelduseks on perearsti otsus.

- Rahandusminister Martin Helme andis Delfi erisaates põhjaliku ülevaate plaanitavatest majandusmeetmetest. Soovitakse oluliselt suurendada Kredexi rolli, muuhulgas on eesmärgiks kuni miljardi ulatuses ettevõtete laenude käendamine. Läbi Maaelu arendamise sihtasutuse soovitakse anda põllumeestele 100 miljoni eest käibelaene ja 50 miljoni eest käendusi. Loe pikemalt SIIT!

- Eile hilisõhtul saabus Sassnitzist Riia sadamasse Tallinki parvlaev Romantika, mille pardal olid Saksamaalt ära toodud Eesti, Läti ja Leedu kodanikud. Pardal oli kokku 472 reisijat ja 152 autot. Laev saabus Riiga eile kella 23.30 ajal, vahendab Läti Delfi.

- Seoses koroonaviirusega, mis on totaalselt halvanud ka rahvusvahelise transpordi, on mööda laia maailma kodumaale naasmist ootamas sadu, kui mitte tuhandeid eestlasi. Kirjutage meile oma üleelamistest vihje@delfi.ee.

- Maailmas on tuvastatud haigusjuhtude arv kerkinud üle 246 000. Surmajuhtumite arv ületas 10 000 piiri. Viiruse on seljatanud ca 88 500 inimest.

ANDKE MEILE VALEINFOST TEADA! Nägime, kui kiiresti levib koroonaviirusega seotud valeinfo. See võib levida sotsiaalmeedias, inimeste otsesuhtluses, internetifoorumites või mujal. Et selle vastu võidelda, palume lugejate abi. Palun andke meile aadressil uuriv@ekspressmeedia.ee teada, kui puutute kokku võimaliku valeinfoga, ja võimaluse korral edastage meile ka kuvatõmmised, veebiaadressid ja muu asjasse puutuv teave. Võitleme üheskoos selle eest, et kriisiolukord leviva väärinfo tõttu meile kõigile veel raskemaks ei muutuks!

Jälgi otseblogi: