Kaart on suunatud erareisijale, kuna ükski Euroopa riik ei ole keelanud kaubatransporti ning näitab, kas antud riik lubab transiiti kodumaale ja mis tingimustel. Kaarti täiendatakse vastavalt Eesti saatkondadest laekuvale informatsioonile.

„Transiidivõimaluste kaart on positiivne näide riigi ja erafirma koostööst,“ sõnas välisminister Urmas Reinsalu. „Info transiidivõimaluste kohta muutub kiiresti ning kaart annab nendest kõige parema ülevaate. Täname firmat AlphaGIS, kes välisministeeriumle appi tuli. Ja seda täiesti tasuta.“

AlphaGIS juhatuse liige Aivo Vard ütles, et praeguses globaalses kriisis on paljude riikide geoinfospetsialistid vabatahtlikult läinud riigiasutustele appi, et tekkinud olukorraga paremini toime tulla. „Välisministeeriumiga on olnud väga positiivne suhtlus ning koostöös saime lausa ühe päevaga vajaliku info ministeeriumi koduleheküljele.“

Kaart on leitav aadressil: https://bit.ly/2U1fQxu

Välisministeerium töötab 24/7 koroonaviirusega võitlemiseks kehtestatud reisipiirangute tõttu Eestisse tagasipöördumisega hätta jäänud inimeste abistamiseks. Alates 14.03 on välisministeeriumisse tehtud enam kui 6100 kõnet, kõige rohkem pöördujaid on Hispaaniast, Saksamaalt, Taanist ja USAst.

AlphaGIS on loonud ka veebiportaali COVID-19 aadressil https://covid-19-ag.hub.arcgis.com/, kus leiab informatsiooni koroonaviiruse kohta.