„Praeguseks kogutud tõendite põhjal on 11. jaanuari sündmust väga raske õnnetuseks nimetada,“ ütles prokurör Rainer Amur.

„Kui inimene juhib autot purjus peaga, ületades veel ka kiirust, ja põhjustab mitme inimese hukkumise, pole see mitte õnnetus, vaid liikluskuritegu. Vahistamine on prokuratuuri hinnangul ainus viis kindel olla, et mees uuesti joobeseisundis rooli ei istu või karistuse hirmus pakku ei lähe,“ ütles prokurör.

„Vahistamistaotlusega väidab prokuratuur, et olemas on põhjendatud kahtlus selle kohta, et õnnetuse hetkel Audi roolis olnud mees on niisuguse kuriteo toime pannud. Juhin tähelepanu, et tegemist ei ole lõpliku süüdistusega ja ammugi mitte süüdimõistva kohtuotsusega. Uurimine on veel pooleli ning enne süüdistuse esitamist tuleb kõik asjakohased tõendid kokku koguda,“ täpsustas prokurör Rainer Amur.

Mees on kahtlustatavana üle kuulatud, kuid menetluse huvides ei saa enne uurimise lõppu tema ütluste sisu, samuti muid kriminaaluurimise käigus tuvastatud asjaolusid kommenteerida. Kriminaalasja uurib Lääne prefektuur ning juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Reinart viibis haiglas alates 11. jaanuarist, kui tema juhitud Audi, mis hetked varem oli jäänud politseipatrullile vahele kiiruseületamisega, sõitis otsa ees vasakpööret teinud Volvole. Saaremaal Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 128. kilomeetril Masa külas toimunud avariis hukkusid Volvot juhtinud 27-aastane naine, sõidukis viibinud 58-aastane naine ja üheksakuune laps. Lisaks Aus roolis olnud Reinartile toimetati raskes seisus haiglasse Volvos viibinud 37-aastane naine.

Kuressaare haiglas mõõdeti üle tunni pärast õnnetust Reinarti veres alkoholi sisalduseks 3,51 promilli. Kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskuses tehtud ekspertiisi tulemuseks oli 1,82 promilli.

Reinart on ka varem purjuspäi autot juhtides õiguskaitseorganitele vahele jäänud.