Mees on lühikest kasvu ning hooldekodust lahkus ta halli mütsi, tumeda jope, sinise koti ja toasussidega. Telefoni tal kaasas ei ole ning mees räägib vene keeles.

Viljandi jaoskonna piirkonnavanem Meelis Lill rääkis, et info hooldekodust lahkunud mehe kohta laekus politseile eile õhtupoolikul, mil sealne personal andis teada, et mees lahkus hooldekodust sõnagi lausumata peale seda, kui oli oma abikaasaga seal riidu läinud.

"Alustasime eile õhtul kohe otsingutega ning ühes mitmekümnepealise otsingumeeskonnaga vaatasime üle nii hooldekodu ümbruse, Kärstna pargi, vana meierei ümbruse, Kärstna-Mustla tee, Raasilla kui ka Kärstna-Helme tee. Üle vaatasime ka Nikolai endise kodukandi Viljandi vallas Järtsaare külas ning ka kõik Kärstnast väljuvad teed. Koerajuht ühes teenistuskoeraga kontrollis ka Vaani talu ümbruse ning selle taga olevat metsatukka, kuid meest neist paikadest leida ei õnnestunud," kirjeldas piirkonnavanem.

Ta lisas, et suhtluses kogukonna ning kohaliku kaupluse müüjaga sai ilmsiks, et eile pealelõunal väisas Nikolai kauplust, kust ostis omale kaasa paar pudelit alkohoolset jooki ning lahkus sealt siis teadmata suunas.

"Välistatud ei ole, et mees võis seejärel mõne sõbra või juhututtava juurde minna või suisa bussile istuda ja Kärstnast kaugemala sõita. Paraku ei ole võimatu seegi, et mees meelesegadusse sattus ning kuskil praegu abivajavas seisus on," lisas Lill ning kinnitas, et mehe otsingud jätkuvad ka nüüdsama, mil kontrollimiseks selgitatakse välja uusi piirkondi ja peatuskohti, kust Nikolai viibida võiks.

Enne kella nelja õhtul teatas politsei, et neil on alust arvata, et hooldekodust lahkunud Nikolai võis mõnele mööduvale sõidukile hääletada.

Kui keegi võttis esmaspäeval, 13. jaanuaril umbes kella 15 paiku Kärstna hooldekodu lähistel oma sõidukile vene keelt kõneleva mehe, kel seljas tumedam jope, palub politsei sellest teatada numbril 112.
Samuti palutakse hädaabinumbrile helistada kõigil neil, kel on Nikolai asukoha kohta muud infot.