Eile tähistati tähtsaimat juudi püha jom kippuri. Halle sünagoogis oli sel puhul jumalateenistusel 80 koguduseliiget, vahendab Bild.

Kiivrile oli Balliet kinnitanud kaamera, mille abil ta oma tegevust otseülekandes näitas.

Otseülekande alguses pöördus Balliet inglise keeles vaatajate poole: „Tere, minu nimi on Anon ja ma arvan, et holokausti pole kunagi toimunud. Kõigi nende probleemide juur on juut.”

Keskpäevaks sõitis Balliet rendiautoga sünagoogi juurde ja viskas üle kalmistumüüri lõhkelaengu, mis aga ei plahvatanud. Üks naine kõndis mööda, nägi Ballieti, relva ja tema riietust ning kõnetas teda. Terrorist avas kohe tule ja naine kukkus surnuna maha.

Seejärel proovis Balliet sünagoogi sisse tungida ja tulistas ust. Õnneks sisenemine ei õnnestunud. Juudikogukonna juhi Max Privorozki sõnul pidasid sissepääsu julgeolekumeetmed rünnakule vastu.

Siis istus Balliet uuesti autosse ja sõitis edasi, kuni nägi kiirsöögikohta.

„Döner, võtame,” kommenteeris ta, viskas lõhkelaengu ja astus sisse. Kliendid põgenesid, kaks meest peitsid end külmiku taha. Üks nuttis ja ütles „Ei!” Mõrvar vastas: „Pea lõuad!” Ja tulistas.

Balliet tahtis veel inimesi tulistada, aga näis, et tema relv hakkas tõrkuma. Ta jooksis söögikohast välja, istus autosse, sõitis paar meetrit, tuli välja ja tulistas uuesti.

Siis läks Balliet uuesti söögikohta, märkas, et teine ohver on veel elus ja tulistas meest mitu korda uuesti.

Lõpuks istus tulistaja uuesti Volkswagen Golfi ja sõitis minema. Videos ütles ta: „Kahju, et kõik relvad üles ütlesid!”

Halles anti suurhäire ja sel hetkel ei olnud veel kindel, et tulistaja on üksi.

Kohaliku aja järgi kell 13.30 sõitis Balliet 15 kilomeetri kaugusel Hallest Landsbergis ühe töökoja ette. Tal on vaja uut autot. Üks seal olnud inimestest ütles, et neil ei ole autot. Selle peale näitas Balliet taksole, mis töökoja juures seisis.

„Seda sa ei saa,” ütles kohalik mees. Selle peale avas Balliet taas tule. Kohalik mees sai haavata, aga tema elu ohus ei ole.

Balliet põgenes taksoga edasi, kuni teda rammis veok. Sellele järgnes ka vahistamine. Balliet oli saanud ühe kuulihaava.

Otseülekannet vaatas voogedastusplatvormi Twitch andmetel 2200 inimest.