Kolmapäeva hilisõhtul kell 23.08 said päästjad teate tulekahjust Järvamaal Järva vallas Sõrandu külas. Helistaja sõnul oli näha, et vanast laudast tuleb suitsu ning paistis ka tulekuma.

Esimesena sündmuskohale jõudnud Sõrandu vabatahtlikutele avanes aga oluliselt tõsisem vaatepilt: põles umbes 500ruutmeetrine heinaküün, kus oli sees hinnanguliselt vähemalt paar tuhat tonni heina.

Kiirelt tõsteti väljasõidu aste kolmanda peale, seega sõitsid sündmuskohale kõik Järvamaal valves olevad päästjad, lisaks kutsuti appi Põltsamaa komando mehed ja vabatahtlikud.

Küüni osa hävis täielikult, sellega kokku ehitatud vanasse lauta leegid aga ei levinud. Oma osa oli selles kindlasti tuletõkke müüril ja lisaks ka päästjate tööl, kes pidevalt kastsid ja jahutasid lauda osa.

Kuna tegemist oli väga suure ja mahuka tulekahjuga - nii ressursi kui ka vajamineva vee hulga mõttes - suunati põhiline jõud tule leviku ärahoidmisele. Põlevat heina enam nagunii päästa ei õnnestunud.

Heinapalle hakatakse esimesel võimalusel eritehnikaga küüni osast välja tooma, lahti harutama ja veega läbi loputama.

Millest tulelahju alguse võis saada, on veel vara öelda. Ühe võimalusena võis tegemist olla keemilise reaktsiooniga ehk n-ö isesüttimisega, ent õnnetuse taga võib olla ka süütamine. Täpse põhjuse selgitab välja menetlus.