ÜRO [resolutsioonide] rikkumine võis olla, kuid esimees Kim ei soovi mulle usalduse kuritarvitamisega pettumust valmistada, kuna Põhja-Koreal on kaugelt liiga palju võita. Ja ka liiga palju kaotada,“ säutsus Trump oma Twitteri kontol.

„Ma võin eksida, aga ma usun, et esimees Kimil on suurepärane ja kaunis visioon oma riigist ning vaid USA, kus mina olen president, võib selle visiooni tõeks teha. Ta teeb õige valiku, sest ta on liiga nutikas, et seda mitte teha, ja ta ei taha oma sõbrale president Trumpile pettumust valmistada!“ märkis USA president.

Lõuna-Korea kindralstaap teatas, et põhjanaaber tulistas raketid välja oma kirdeosast Hamgyongi provintsist ning need langesid pärast madalat pea 200 kilomeetri pikkust lendu Jaapani merre.

Tegu on uut tüüpi lühimaaraketiga, mida Põhja-Korea viimastel päevadel katsetab, usub Soul.

Trump ja Kim kohtusid 30. juunil kahe Korea vahelises demilitariseeritud tsoonis, kus nad lubasid tuumakõnelusi jätkata. Juulis aga süüdistas Põhja-Korea välisministeerium USA-d senise kokkuleppe murdmises ja nõudis Lõuna-Koreaga plaanitud ühisõppuste ärajätmist.

Lisaks on Põhja-Korea hoiatanud, et võib uuesti alustada ka kaugmaarakettide ja tuumarelvade katsetusi. USA välisminister Mike Pompeo ütles esmaspäeval, et loodab kõneluste jätkumist.