"Moskvas peksti jälle üks elementaarset demokraatiat nõudev meeleavaldus laiali. Opositsioonijuht mürgitati (?). Läheneb aeg, mil meie president peaks üles ütlema oma kutse Putinile Eesti külastamiseks," vahendab ERRi uudisteportaal Lukase praeguseks kustutatud sotsiaalmeediapostitust.

Kuu aega tagasi saatis Lukas Venemaa kultuuriministrile Vladimir Medinskile kutse Eestisse, et osaleda järgmise aasta juunis soome-ugri rahvaste kongressil Tartus. Samale üritusele on president Kersti Kaljulaid ka kutsunud Venemaa riigipea Vladimir Putini, mida nüüd Lukas kritiseeriski.

Kas presidendile küllakutse tühistamist soovitanud Lukas enda saadetud kutse üles ütleb, ei ole esialgu selge. Telefonisideühenduse vahendusel ei ole olnud võimalik temaga kontakti saada.

Laupäeval kogunesid Moskva tänavatele tuhanded inimesed, kes nõuavad õiglasi valimisi. Ametivõimud kasutasid nende peal vägivalda ning üle tuhande protestija ka vahistati. Opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi aga viidi arestimajast lausa haiglasse, kuna tema arst kahtlustab, et Navalnõid võidi mürgitada.