IT-valdkonnas nime teinud ja korraliku varanduse teeninud Perot pürgis Ühendriikide presidendiks aastatel 1992 ja 1996, vahendab New York Times.

Vabariiklasena kandideeris ta 1992. aastal ja just tema suur toetus maksis Georg Bushile teise ametiaja. Nimelt võitis demokraat Bill Clinton 43 protsendiga häältest, vabariiklased Bush ja Perot said vastavalt 38 protsenti ja 19 ehk õõnestati teineteise jalgealust.

1996. aastal oli Perot toetus napp. Toona oli avalikkuses tema kuvand muutunud - kaheldi tema võimetes riiki juhtida ning majanduslikes otsustes. Meedias kajastati pigem, et Perot usub vandenõuteooriatesse, sunnib oma töötajaid tegema valedetektoriteste ning palkab detektiive oma kahtlusi kontrollima.

Oma vaadetelt võiks arvata, et tal on sarnasusi ka Donald Trumpiga, ent 2016. aasta valimiste aegu ta avalikult seisukohta ei võtnud.

Mehe varandusele pani aluse see, et 1960ndatel rajas ta ettevõtte Electronic Data Systems Corp. 1984. aastal müüs ta selle enamusosaluse 2,5 miljardi dollari eest General Motorsile. Hiljem lõi ta firma Perot Systems, mille ostis kalli hinnaga Dell.