"Olen laulupeoline. Kogenud. Aga see, mis toimus eile õhtul pärast esimest kontserti, oli talumatu," kirjutas lugeja. Tema sõnul ootasid tuhanded inimesed bussi, enamus neist mittetallinlased, kes lootsid koolimajadesse ööbima saada.

Tallinna linn hõikas eelnevalt välja, et graafikud on tihendatud ja käib ka eribuss. "Tegelikkus oli see, et näiteks Oru peatuses seisid inimesed tund aega, nägemata ühtegi bussi või taksot," nentis lugeja.

"Inimesed olid varajasest hommikust jalul, teinud püstijalu proovi ja käinud kaks korda oma jalge peal läbi kuus kilomeetrit kesklinnast laulukale, olnud neli tundi püstijalu kaare all... See mõjus mõnitusena!" oli peoline pahane.

Hiljem olla selgunud, et linn ei suutnud neid betoonblokke, mis rongkäigu ajaks paigaldati, aegsasti ära võtta.

"Normaalne olnuks, et kohe peale pidu on ees rida busse ja taksosid, aga need lihtsalt ei pääsenudki sinna," lisas lugeja.

Lisaks ootasid ühe lugeja väitel sajad inimesed bussi Hobujaama peatuses, et peole minna, sealhulgas ka kutsetega inimesed. "Esimene buss väljus alles 19.4 ning see oli buss number 60, mitte peo eribuss number 80," rääkis külastaja. "Laulupeo piletil on kirjas, et kasutage ühistransporti," märkis ta veel.

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) selgitas, et laulupeoliste ja pealtvaatajate teenindamiseks kontserdi ajal ja selle järgselt olid sõidus kõik tavagraafikus ette nähtud ning ka graafiku tihendamiseks lubatud 30 lisabussi.

TLT bussiteenistuse direktori Meelis Tartu sõnul põhjustas tunniajalise bussiliikluse seisaku politsei poolt liikluse sulgemine Kadrioru ja lauluväljaku vahelisel lõigul kella 22.50-23.45. „Bussiliiklus oli blokeeritud meist mitte olenevatel põhjustel,“ selgitas Tartu.