Politsei taotles mehele karistuseks arestipäevi, sest varasemalt määratud rahaline karistus samalaadse teo eest ei ole soovitud mõju avaldanud.

Harju maakohus tunnistas täna mehe süüdi karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rikkumist ning määras karistuseks kaheksa päeva aresti. Karistusaja alguseks loetakse mehe kinnipidamine eile õhtul. Mees tunnistas kohtus oma süüd ning seda, et tema käitumine oli vale.

Üleeile kella 16 paiku ründas EKRE logoga särki kandev meesterahvas Tallinnas verbaalselt ja füüsiliselt Pakistanist pärit meest, kes oli autoga tänaval peatunud.

Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirmägi sõnul peab Eestis olema igal inimesel õigus tunda end tänavatel turvaliselt. „Oleme ühiskonnas kokku leppinud üldistes käitumisreeglites ning avalikus ruumis ei tohiks olla kohta teise inimese solvamisele, hirmutamisele või ähvardamisele, ükskõik millistest motiividest ajendatuna. Suhtume sellistesse juhtumitesse väga tõsiselt, sest selline käitumine ohustab ühiskonna turvatunnet. Ka kohus andis hinnangu, et agressiivsele käitumisele avalikus ruumis kohta ei ole,“ ütles Piirimägi.

Talituse juht tuletab meelde, et kui keegi tunneb ohtu enda elule, tervisele või varale, siis abi saamiseks on kõige õigem pöörduda esmalt politsei poole helistades kohe hädaabinumbril 112.

Mehel on õigus esitada apellatsioon seitsme päeva jooksul alates otsuse kuulutamisest.