EKRE liitub parlamendis fraktsiooniga, kuhu kuuluvad rahvuslikud erakonnad kogu Euroopast. Fraktsiooniga on juba liitunud tosina Euroopa riigi parteid, sealhulgas Põlissoomlased, Taani Rahvapartei, Itaalia Liiga, Austria Vabaduspartei ja Prantsuse rahvusliikumine.

Seoses koostööga Euroopa Parlamendis, külastasid eelmisel nädalal EKRE saadikuid ka rahvuslike parteide esindajad, eesotsas Prantsusmaa parempopulistide liidri Marine Le Peniga.

EKRE toob oma pöördumises välja, et teised Euroopa Parlamendi fraktsioonid, millega on teiste erakonda saadikud liitunud (SDE Euroopa sotsidega, Reformi- ja Keskerakond ALDE-ga ning Isamaa Euroopa Rahvaparteiga) tegutsevad Eesti huvide vastu.

"Nii kaua kui Eestist valitakse Euroopa Parlamenti saadikuid, kes
liituvad eelnimetatud fraktsioonidega, jätkub võimu koondumine Euroopa Komisjoni kätte ning suureneb oht meie rahvuslikule kestmisele," kirjutati avalduses.

Pöördumise saatis erakond volikogu nimel, kuhu kuuluvad erakonna auesimees, esimees ja aseesimehed,erakonna parlamendiliikmed, kongressil valitud volikogu liikmed, ühenduste esimehed ning maakonna- ja linnaühenduste esimehed. Maakonna- ja linnaühenduste volitusel kuulub täiendavalt volikogusse üks esindaja iga 300 liikme kohta.