"Mina Marine Le Peniga ei kohtu ega näe tema Eesti külastuseks ka mingit erilist vajadust. Osalesin täna hoopis väga meeldival Euroopa Liidu eesistujariigi Rumeenia korraldatud kohtumisel liikmesriikide saadikutega," ütles Ratas Delfile. "Arutasime kokkusaamisel Rumeenia ja peagi algavat Soome Euroopa Liidu Nõukogu eesistumist, liikmesriikide senist ja tulevast koostööd, Euroopa Liidu tulevikku ning loomulikult ka Eesti sisepoliitikat," lisas peaminister.

"Euroopa Liit on teinud liikmesriikide vahel reisimise lihtsaks ning see õigus ja võimalus on kõigil inimestel, kellele ei ole kohaldatud vastavasse riiki seaduslikku sissesõidu keeldu. Nii tuleks minu hinnangul ka antud visiiti käsitleda," sõnas Ratas.

"Le Peni varasemad väljaütlemised on selgelt näidanud, et ta ei hinda reeglitel põhinevat rahvusvahelist korda ega meie välis- ja kaitsepoliitilisi seisukohti ning väärtusi. Samuti ei jaga Eesti tema vaateid Ukraina, Krimmi ja Venemaa osas," märkis Ratas. "Mõningate EKRE liikmete kohtumine temaga ei esinda mitte kuidagi meie valitsuse toetust tema ideedele," toonitas Ratas.

Täna võõrustas valitsusse kuuluv Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) Tallinnas lisaks Rassemblement Nationali juhile Marine Le Penile ja selle esindajatele veel ka teisi parempopuliste. Kohal olid Itaalia Lega, Taani Dansk Folkeparti ja Soome Perussuomalaiste esindajad.

Parempopulistide kogunemise Tallinna mõistsid üheselt hukka nii Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Eesti 200 kui ka valitsusse kuuluva Isamaa poliitikud. Kõigi nende hinnangul kahjustavad sellised sündmused Eesti julgeolekut ja mainet nii Euroopas kui ka maailmas.