“Jah, otsest juhtimiskogemust enne kantsleri kohusetäitja rolli mul tõesti ei ole,” nentis Vallimäe. Ta täpsustas, et on nõunikuna näinud kantsleri tööd pealt. “Istusin aastaid kantsleriga ühe laua taga ja olin osaliselt tema töösse kaasatud,” lisas ta.

Vallimäe hinnangul suutis ta end paari kuuga kantsleri kohusetäitja rollis juhina tõestada ning seetõttu võttis ta pakkumise vastu. “Arvan, et kui ülikooli rektor mind sellesse rolli usaldab, siis tasub end ametis proovile panna,” sõnas ta.

Täna selgus asjaolu, et TÜ Narva kolledži juhi konkurss luhtus, lisaks otsitakse juhte veel TÜ muuseumisse ja TÜ raamatukokku. “See, et ülikool otsib järsku mitmeid tippjuhte, ei ole iseenesest midagi negatiivset. Kuna teadsime, et mõne rolli ametiaeg saab täis, otsustasime tippjuhtide konkursid ühel ajal avalikustada,” selgitas Vallimäe.

Eelmine kantsler Meelis Luht lahkus märtsis ametipostilt kokkuleppel TÜ rektori Toomas Asseriga pärast seda, kui Luht kandideeris Tartu sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikokku.

Uus kantsler plaanib jätkata suuresti eelmise Luhti alustatut. “Kindlasti on vaja edukalt lõpuni viia majanduse, matemaatika ja IT-keskus Delta ja selle kõrvale kerkiva ettevõtluskeskuse ehitus. Jätkame koostööd ka sisekaitseakadeemiaga,” ütles Vallimäe. Lisaks kavatseb ta töötada TÜ digi- ja tugiteenuste tõhustamise kallal.