Aprilli keskel võttis Jõhvi vallavolikogu vastu otsuse, mille järgi oleks Repinski saanud nelja kuupalga suuruse hüvitise. Tema 3600-eurose palga juures tähendanuks see 14 400 eurost lahkumiskingitust.

Täna ütles volikogu esimees Eduard East Delfile, et volikogule on esitatud eelnõu, millega tühistatakse Repinskile mõeldud hüvitise väljamaksmine.

"Puhtalt õiguslikel põhjuselt," lisas East. Nimelt ei luba kohaliku omavalitsuse korralduse seadus maksta hüvitist juhul, kui volikogu poolt kohale määratud töötaja lahkub omal soovil.

Volikogu esimees lausus, et sisulise tegevuse eest oleks tema meelest siiski sobilik Repinskile hüvitist maksta. "Need toodud investeeringud vääriks tähelepanu."

Samas pole Repinski ise säärasest tunnustamisest huvitatud. "Martin on avaldanud arvamust, et ta ei tahagi seda vastu võtta," ütles East.

Repinski ütles Delfile, et osad vallavolikogu liikmed tegid pärast seda, kui selgus, et seadus ei luba ametist omal soovil lahkunud volikogu esimehele hüvitist maksta, ettepaneku talle hoopis preemiat maksta. Sellise sammu tegi näiteks Tallinna linnavolikogu, kui maksis ametist lahkuvale linnapeale ja abilinnapeadele preemiat.

"Nad pakkusid sellist varianti mulle, aga ütlesin, et loobun sellest," rääkis Repinski. Ta põhjendas loobumist sellega, et ei soovi, et hakkaks levima jutud nagu ta sooviks iseendale midagi maksta.

Volikogu esimees East kinnitas täna hommikul Delfile, et volikogule pole esitatud ühtegi teist alternatiivi, mille järgi Repinskile hüvitist või preemiat maksta.

Repinski sai Jõhvi vallavanemaks mullu juunis. Kui varem oli vallavanema palk 2800 eurot, siis tema ametiajal kerkis see 3600 euroni.

Repinski on varem öelnud, et riigikogu töö on tema jaoks huvitavam kui Jõhvi vallavanema oma. Samuti on tema jaoks oluline esindada riigikogus Ida-Virumaad, mis ilma tema riigikokku siirdumiseta jääks esindamata. Kõigele lisaks on Repinski hinnangul riigikogu liikmel võimalik poliitilisi arenguid mõjutada rohkem kui vallavanemal.