Basbous kirjeldas kohalikule meediale, et ta väljus neljapäeva hommikul kell seitse oma majast lühikesele jalutuskäigule, kui tema ees pidas järsku kinni sõiduauto Hyundai Elantra.

Sõiduautost tuli välja üks inimröövlitest, kes ähvardas meest revolvriga ning käskis aukonsulil autosse istuda. Vastasel juhul ähvardati teda maha lasta.

Mees täitis käsku ja istus autosse. Sõidukis ähvardasid kurjategijad teda revolvri ning kirvega.

Basbous sõidutati kinnipidamispaika, kus tema eest nõuti lunaraha.

Vahepeal käivitus politseioperatsioon, mille käigus leiti kiiresti inimrööviks kasutatud auto, mis oli pargitud maja ette, kus aukonsulit kinni hoiti.

Politseinikud sisenesid majja kella 8 paiku hommikul, kus kolm kurjategijat avaldasid neile vastupanu. Siiski õnnestus politseil edukalt aukonsul vabastada, kuid operatsiooni käigus said inimröövlid üle aia põgenedes minema lipsata.

Läbiotsimise käigus leidis politsei revolvri, mis oli laetud viie 7,65-millimeetrise kaliibrilise padruniga ning kaks kirvest. Lisaks leiti mootorratas, mis samuti kurjategijatele kuulus.

Välisministeerium on juhtumiga kursis. "Oleme oma aukonsuliga ühenduses. Kuritöö motiivide väljaselgitamsiega tegeleb kohalik politsei," vahendas välisministeeriumi pressiesindaja Liisa Toots.