Euroopa Liidu politseimissiooni töö eesmärk on toetada Palestiina võime jätkusuutliku ja toimiva kriminaalõiguse, kriminaalseadustiku väljatöötamisel ning politseijõu loomisel Läänekaldal ja Gaza sektoris eesmärgiga saavutada Palestiina võimekus võtta vastutus avaliku korra tagamise eest. Missioon on loodud jaanuaris 2006.

Eesti osaleb koostöös rahvusvaheliste organisatsioonide ning liitlasriikidega kriisiennetamise ning rahvusvahelistel tsiviilkriisiohje missioonidel, mis annab võimaluse aidata kaasa stabiilsuse ning demokraatlike väärtuste tugevdamisele Euroopas ja maailmas laiemalt ning on Eesti ekspertidele hinnaliseks professionaalsete kogemuste allikaks, mis võimaldab tõhustada Eesti välispoliitiliste eesmärkide täitmist.

Eestile olulisemad käimasolevad Euroopa Liidu tsiviilmissioonid on EUAM Ukraina, EUMM Georgia, EUPOL COPPS Palestiina aladel ja EUCAP Sahel Mali. Kokku töötab erinevatel rahvusvahelistel tsiviilmissioonidel 10 Eesti poolt lähetatud eksperti.

Rocco Ots on lõpetanud sisekaitseakadeemia ning omab magistrikraadi sisejulgeoleku alal. Ta on töötanud Eesti politseis pea 20 aastat, missioonile asub ta keskkonnainspektsiooni uurimisosakonna juhi ametikohalt.