Nii linnaametite, loomeliitude, Rahvusooper Estonia kui Estonia Seltsi esindajate seisukoht oli üksmeelne – sobivaim asukoht Georg Otsa mälestuse jäädvustamiseks linnaruumis on Estonia puiestee.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi hinnangul on oluline, et mälestusmärk annaks edasi nii suurkuju tähtsust ja tähendust kui rikastaks linnaruumi.

„Mälestusmärk peab andma põhjuse linnaruumis korraks seisatada. Just nagu Georg Otsa hiilgeaegadel – kui raadiost kostis Otsa muusika, igapäevatoimetused peatati,“ lisas Belobrovtsev. „Võistluse tingimused jätavad osalejatele interpretatsiooniruumi leida mälestusmärgile linlasi kõnetav vorm, nagu Otsa rollid ja muusika kõnetasid väga eripalgelist publikut“.

Estonia teater on Georg Otsa monumendile sobiv kontekst, kuna just Estonia lavalaudadel esitas ta mitmed oma karjääri kõige tähenduslikumad rollid. Samuti pole vähetähtis Estonia teatri kollektiiv, kellega koosmõjus Otsa legendaarsed esitused sündisid. Konkursiga antakse võimalus mõtestada Estonia teatri talveaia esist linnaruumi nn suurkujude galeriina laiemalt - lisada tulevikus alale teiste muusika- ja teatrimaastiku suurkujude mälestusmärke, teatas Raepress.

Mälestusmärgi valmimine on kavandatud Georg Otsa 100. sünniaastapäevaks 2020. aastal.

2020. aasta on oluline ka Eesti kirjanduse jaoks: tähistamist väärib Jaan Krossi 100. sünniaastapäev. 2021. aastal tähistatakse 1970. aastatel Tallinnas resideerunud rahvusvaheliselt tunnustatud kirjaniku ja ajakirjaniku Sergei Dovlatovi 80. sünniaastapäeva. Arutelud väärilise asukoha leidmiseks kirjanikest suurkujude mälestusmärkide rajamiseks alles kestavad.

Georg Otsa mälestusmärgi avalik ideekonkurss viiakse läbi koostöös Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstnike Liidu, Rahvusooper Estonia ja Estonia Seltsiga. Konkurss kuulutatakse välja lähinädalatel.