„Oli väga väga õudne, väga hirmutav, parim sõna oleks ehk sürreaalne,“ kirjeldas Horgen sündmusi alates laupäeva pärastlõunast, kui Viking Skyl tekkis tormisel merel mootoririke ja kruiisilaev kaotas voolu.

„Kui see algas, arvasime, et põhjuseks on halb ilm. Olime restoranis, kui laev hakkas väga hullusti ühelt küljelt teisele kõikuma. Olukord oli halb: inimesed kukkusid, kõik kohad olid nõusid täis,“ meenutas ta.

„Meil kästi minna oma tubadesse ja õige pea kostus alarm, misjärel kogunesime evakueerimispunkti. Ühtäkki läks seal aga üks suur aken puruks ja kuus-seitse meetrit kõrge laine purskas koos klaasikildudega sisse, tirides kaasa lauad, toolid ja ka 20-30 inimest. Abikaasa istus mu kõrval, kuni vesi ta ühtäkki kaasa viis, ja siis ma arvasin küll, et nüüd on kõik, see on kõik, vesi tuleb sisse ja meiega on kõik,“ rääkis Horgen.

Olukord rahunes mõne aja pärast, kuigi mitu inimest sai vigastada.

„Tänan jumalat, et ma täna siin olen,“ ütles ameeriklane. Horgeni sõnul oli tema jaoks kõige raskem hetk siis, kui ta helikopterisse toimetati: selleks tuli tal mööduda kümnetest teistest reisijatest, kel tuli laevalt pääsemist veel ootama jääda.

Mehe sõnul oli meeskond väga abivalmis ja andis iga mõnekümne minuti tagant värkest infost teada. Ta lisas, et helikopterit nägi ta pärast jubedat päeva kui „inglit, mis inimesi turvalisusesse toimetas“.