"Tõenäoliselt hakatakse Eestis üles kruvima uut, esialgu täiesti tõestamatut ja Facebookis levitatavat antisemiitlikku “natsilugu”, mida üritatakse seostada just EKRE-ga," kirjutas portaal Uued Uudised eile. “Juba Grambergi lause “Paistab, et kohalik neonatsid tunnevad ennast nüüd palju vabamalt ja karistamatult,” lubab oletada, et algamas on infooperatsioon,” seisis samuti kirjutises.

Juba Grambergi lause “Paistab, et kohalik neonatsid tunnevad ennast nüüd palju vabamalt ja karistamatult,” lubab oletada, et algamas on infooperatsioon.
Uued Uudised

EKREga juba teist nädalat koalitsioonikõnelusi pidava Isamaa aseesimees Andres Metsoja peab aga väidet, nagu oleks algatatud infooperatsioon, meelevaldsuse rubriiki kuuluvaks. “Tundub, et ühiskond hakkab hulluks minema,” kommenteeris Metsoja Delfile Uute Uudiste teemapüstitust.

Tema sõnul on kahetsusväärne, et säärased juhtumid aset leiavad, ent sama kurb on ka kuulda, et selliseid asju infooperatsiooniks tõlgendatakse. “Ma arvan, et see oli ühe inimese emotsioon sellel hetkel,” ütles Isamaa aseesimees.

Ka peaministri büroo juhataja, keskerakondlane Tanel Kiik ei pea spekulatsioone EKRE-vastasest infooperatsiooniks mõistlikuks ega põhjendatuks. “Ma kahtlustan, et need sada tuhat ekre valijat ei oota selliseid teemapüstitusi ja jutte infooperatsioonidest. Nende mured on ikkagi mujal,” ütles Kiik Delfile.

Samuti ei seosta ta mingil määral eilset verbaalset rünnakut Stroomi rannas juhtunuga, mida EKRE häälekandja stsenaariumi poolest sarnaseks peab. "See lugu haiseb juba algusest. Stsenaarium on ju sama, mis Karoli Hindriksi ja Mary Krossi puhul," seisab Uute Uudiste kirjutises.

See lugu haiseb juba algusest. Stsenaarium on ju sama, mis Karoli Hindriksi ja Mary Krossi puhul.
Uued Uudised

Miks aga EKRE end sellest nii puudutatuna tunneb, on Kiige sõnul just rahvaerakonna varasemate avangute toon ja laiem retoorika. “Seda lubas Martin Helme tänases Eesti Päevalehe usutluses valitsusse saades muuta,” ütles Kiik.

Metsoja hinnangul tunnetab EKRE lihtsalt, et nad on ühiskonnas kõige radikaalsemad ning tegelenud ka varjamatult rassismitemaatikaga. “Ehk siis on selgelt ka võimalik neid selle teemaga kõige enam rünnata,” arvas ta.

Laupäeval rünnati Tallinnas teel sünagoogi verbaalselt Eesti pearabi Shmuel Koti. Videos on kuulda viiteid fraasile “juudid ahju” ning samuti ka Adolf Hitlerit ülistav lausepaar. Videosse jäänud kurjategija on tänaseks tabatud ja vahistatud ning tema suhtes on alustatud menetlust paragrahvi aluisel, mis käsitleb vaenu õhutamist.

Portaal Uued Uudised on konservatiivne uudiste- ja arvamusportaal, mille väljaandja on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE).

Jaga
Kommentaarid