Mullu novembris kirjutas ettevõtja Karoli Hindrikus oma sotsiaalmeedias Stroomi rannas aset leidnud inetust juhtumist, kus EKRE logodega särke kandnud mehed loopisid kividega rannas koeraga jalutanud USA-st pärit naist. Põhjuseks see, et viimane rääkis inglise keeles.

Eile aga andis politsei teada, et sellist vahejuhtumit suure tõenäosusega ei juhtunud, sest avalduse teinud naine ei viibinud sel ajal Stroomi ranna piirkonnas. Korrakaitsjad on algatanud kriminaalmenetluse võimalike valeütluste andmise kohta.

Siseminister Katri Raik (SDE) tõdeb, et avalikkusele ja politseile valeinfo edastamine on kahetsusväärne. "Igasugune valeütluste andmine on tõsine kuritegu," möönab Raik. Ta lisab, et sellisele käitumisele ei ole õigustust.

Kuigi tänaseks on selgunud uued asjaolud, mille kohaselt naist kividega ei loobitud, siis rõhutab Raik, et tema seisukoht vägivalla osas ei ole muutunud. "Vägivald ei ole kunagi aktsepteeritav. Samamoodi taunin täielikult valeütluste andmist ning ka politseinike ning menetlejate aja raiskamist."

Eesti Ekspressi andmetel on loo taga reformierakondlase ja riigikogu liikme Eerik-Niiles Krossi 49-aastane abikaasa Mary Jordan.