Intervjuus USA hispaaniakeelsele telejaamale Univision märkis Guaidó, et sarnane amnestia mängis rolli Tšiili demokraatiale üleminekul, vahendab BBC News.

„Kui see hetk saabub, uurime me seda asja. Need amnestiad on laual kõigi jaoks, kes on valmis ... taastama põhiseadusliku korra,” ütles Guaidó.

Guaidó lubas vabu valimisi, et liikuda kiiresti edasi kriisist ülesaamiseks.

Varem on Guaidó öelnud, et Venezuela põhiseadus lubab tal ajutiselt võimu võtta, sest ta usub, et Maduro presidendiks valimine ja seetõttu ka ametisolek on kehtetu.

Kolmapäeval korraldati Venezuelas massimeeleavaldused Maduro vastu. Mõningad meeleavaldused toimusid ka tema toetuseks.

Ühel meeleavaldusel pealinnas Caracases kuulutas opositsiooni kontrollitud parlamendi esimees Guaidó end riigi ajutiseks presidendiks.

Minutite jooksul pärast seda tunnustas Guaidód Venezuela legitiimse riigipeana USA president Donald Trump, kellega ühinesid mitmed Lõuna-Ameerika riigid, Kanada ja Suurbritannia.

Maduro nimetas USA tegevust suureks provokatsiooniks ja katkestas diplomaatilised suhted.

Eile andis Maduro käsu Venezuela saatkonna ja konsulaatide sulgemiseks USA-s. Guaidó on aga kutsunud Venezuela diplomaate USA-s paigale jääma.

USA välisministeerium andis oma mitte esmajärgulise tähtsusega personalile korralduse Venezuelast lahkumiseks.

Caracases baseeruv sotsiaalkonfliktide vaatluskeskus teatas, et sel nädalal on seni meeleavaldustel hukkunud vähemalt 26 inimest.