Kinnipeetute hulgas on Sotsialistliku Rahvarinde endine esimees Algirdas Paleckis, kes viibib vahi all juba oktoobrist alates.

Mitteametlikel andmetel võeti lisaks kinni nõukogudemeelse organisatsiooni Jedinstvo endine juht, Vene kodanik Valeri Ivanov.

Kinnipeetute arvu Leedu võimud ei täpsustanud.

Leedu peaprokuratuur kinnitas täna BNS-le, et ei kommenteeri antud juhtumit.

Paleckis oli üks neist, kes pidas Leedu poolelt Euroopa Liiduga liitumise läbirääkimisi. Seejärel oli mees aastail 2004-2007 parlamendisaadik ja perioodil 2007-2008 Vilniuse aselinnapea.

2008. aastal visati Paleckis sotsiaaldemokraatide ridadest välja, sest oli sattunud juhtkonnaga konfrontatsiooni. Samal aastal lõi mees Sotsialistliku Rahvarinde.

2011. aastal algatati Paleckise suhtes uurimine, kuna mees väitis, et oli oma ajakirjandusliku uurimise ajal leidnud mitu allikat ja tõendeid, mis paistasid viitavad sellele, et Vilniuse teletorni lähedal olid katusel olnud snaiprid, kes 1991. aasta jaanuaris oma kaasmaalasi tulistasid.

Vilniuse veresaun toimus 11.-13. jaanuaril 1991, kui Leedu iseseisvuslased kaitsesid Vilniuse teletorni ning neid ründas Nõukogude Liidu sõjaväe ja NSV Liidu Riikliku Julgeoleku Komitee eriüksus Alfa. Nõukogude sõjaväelased tapsid 14 ja haavasid üle 1000 leedulase.

Vilniuse kohus mõistis Paleckisel 2012. aastal õigeks, kuid riiklik süüdistaja kaebas otsuse edasi. Samal aastal määrati Paleckisele lõpuks 10 400 liti suurune trahv.